DE BOKKERIJDERS

muzikaal gruwelsprookje

tekst & muziek: Alain Matthyssens

regie: Niels de Valk

arrangementen: Bart Orye

muzikale leiding: Thomas Vanhauwaert

producent: TeWeKa Melsbroek

première: 27 november 2015

GC De Corren, Steenokkerzeel

‘Ze vlogen door de nacht, gezeten op bokken en teisterden de hele streek met gruwelijk geweld…’. Of weet u meer te vertellen over de mythe, die bij een ieder onmiddellijk dat legendarische beeld oproept, maar waarvan de échte ontstaansgeschiedenis door slechts een handvol is gekend?

In de 'de Bokkerijders' gaat auteur-componist Alain Matthyssens op zoek naar een mogelijke verklaring voor het ontstaan van de bloedige roversbende 'de Bokkerijders' in de 17de eeuwse Landen van Overmaas. Hij spint een verhaal van misbruik, verraad, leugens en ontgoocheling, dat eindigt in bloederige wraak…
Maar neemt u het vooral niet te serieus, dat doen wij ook niet. In de eeuwenoude traditie van gruweltheater schurkt de huiver dicht aan tegen de lach en is het bloed zichtbaar té rood om realistisch te zijn. In ‘de Bokkerijders’ ontplooien zich voor uw ogen gruwelijke taferelen met een vette knipoog.

decor & kostuums

Samenstelling en styling kostuums in nauwe samenwerking met Sofie Deblieck (TeWeKa) en Niko Margo (Huis Maes, Tielt - kostuumverhuur)

Uitgebreid lichtplan in samenwerking met Syrinx (Kalmthout)

   art direction promomateriaal

In nauwe samenwerking met graficus Lars de Valk

© Niels de Valk - 2017
 

  • w-facebook
  • Instagram - White Circle