Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

'Op Handen Gedragen' wint Bloemencorso Zundert

September 4, 2017

Buurtgenootschap Schijf is erin geslaagd om zowel de Eerste Prijs van de Jury als de Publieksprijs binnen te halen op het Bloemencorso van Zundert, afgelopen zondag. De wagen met daarop een vadsige Afrikaanse koning, getrokken en ondersteund door bijna 300 figuranten in jute en expressieve maskers maakte grote indruk op het publiek en jury. Regisseur Niels de Valk zorgde, samen met ontwerpers Huub van Caam, Maikel van de Korput en Sander van Hooydonk, voor de coördinatie van de indrukwekkende stoet. Dansers in excentrieke apenpakken liepen voorop, geleid door hun al even vervaarlijk uitziende aanvoerder. Percussionisten zorgden voor het statige ritme, in de pas gevolgd door met witte leem geverfde en gemaskerde onderdanen - voor, onder en achter de wagen. Aangepaste muziek, gebaseerd op etnische drums en andere typische muziekinstrumenten, klonk uit de geluidsinstallatie, waardoor de koning op een indrukwekkende wijze werd gewekt. Djembee's verstomden, wanneer de scepter begon te tollen, de ogen van het opperhoofd langzaam opengingen en de haartooi op en neer begon te bewegen. De mond produceerde een diep, bevelend geluid en op een cimbaalslag hieven de voorste onderdanen devoot hun handen in de lucht, terwijl de dragers hun blauw beschilderde maskers naar het publiek toonden. En daarmee was de wispelturige dictator weer tevredengesteld...

De medewerkers van Buurtschap Schijf konden hun geluk niet op tijdens de aankondiging van de dubbele prijs. Maanden denkwerk en intense voorbereidingen bleken dubbel en dik te lonen...

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Niels de Valk - 2017
 

  • w-facebook
  • Instagram - White Circle